Lange werkdag? Geef je hond een snuffelmat!

Heb je lange werkdagen voor de boeg of ga je enkele daguitstappen doen waarbij je hond niet mee kan, dan is het nuttig om na te denken hoe je je hond ook kan bezig houden tijdens jou aanwezigheid.

Een jaar of 2 geleden kwam ik een DIY (Do It Yourself) tip tegen, namelijk het maken van een snuffelmat voor je hond. Dit is meestal een rubberen deurmat waarin je repen van een fleece deken tussen vlecht. Gewoon een portie hondenbrokken (of snoepjes) erop en hop, je hond gaat aan de slag met zijn neus op zoek naar al dat lekkers! Het snuffelen en zoeken zorgt voor een ‘mentale inspanning’ bij je hond. Zodat hij toch al een stukje van zijn energie kwijt is.

Mijn honden vinden het beide leuk om te doen, het is eens iets anders dan brokjes eten uit een saaie hondenbak! Meestal gaan ze hierna ook even uitrusten. Op deze manier kan je je hond dus ook bezig houden, zonder grote wandelingen te moeten doen.

Je vindt veel info over het zelf maken van een snuffelmat, als je dit even googelt, of op youtube opzoekt. Je kan ze nu zelfs al voorgemaakte snuffelmatten kopen op bol.com!

En als alternatief als het mooi weer is durf ik ook wel eens de hondenbrokken op het gras in de tuin te gooien! Beestige zoekpret gegarandeerd.

Heb je zelf ook tips om je hond bezig te houden? Laat gerust je tips hieronder achter!

Beestige Groetjes!

Ellen


Mocht je willen dat je hond tijdens de dag wat extra aandacht krijgt, lekker spelen of een stevige wandeling? Contacteer me dan voor een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!